ZIUA INTERNAȚIONALĂ A LIMBII MATERNE
21 FEBRUARIE - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A LIMBII MATERNE
Este ziua când fiecare popor își omagiază limba sa ; o sărbătoare ținută în întreaga lume cu scopul de a promova diversitatea lingvistică și culturală, precum și multilingvismul.
A fost anunțată de UNESCO pentru prima oară la 17 noiembrie 1999 și a fost recunoscută de Adunarea Generală a Națiunilor Unite.
În această zi oamenii amintesc unul altuia cât este de important să - ți păstrezi limba maternă. Deoarece limba este comoara spirituală a poporului . Nu este doar un mijloc de comunicare , dar ceea ce trăiește în inimile noastre și formează conștiința națională .
Limba română are o istorie străveche,la crearea și dezvoltarea ei contribuind sute de generații,începând cu autorul anonim al Mioriței și terminând cu scriitorii contemporani.
,, De - a pururi sfântă și frumoasă
Să dăinuiască limba noastră."
Sub acest îndemn înălțător și patriotic am sărbătorit Ziua Limbii Materne.
Elevii claselor a 5-a , a 6- a , a 7-a , a 8- a și a 9--a au adus un elogiu limbii, mai bine zis celor trei limbi care răsună în școala noastră:
Limba română - care este limba maternă.
Limba ucraineană - limbă de stat.
Limba franceză - ca limbă străină de studiu.
Sub îndrumarea profesoarelor , de limba română Stelimah Ana A., Tomniuc Maria I. , a profesoarei de limba franceză Pițul Rodica D., a profesoarei de limbă ucraineană Savciuc Odarca I. a profesoarei de muzică Velicico Veronica O. și a doamnei organizatoare Petrovici Elena I. cei mai talentați elevi ai scolii noastre au prezentat cele mai frumoase poezii , legende , cântece dedicate tezaurului celui mai de preț pe care - l are fiecare popor - limba.
Pentru fiecare popor limba sa maternă e cea mai frumoasă și melodioasă. Si fiecare popor își iubește și își proslăvește această comoară spirituală.













